vrijdag 19 september 2014

Last minute


Vanavond gaan we weer een keer op pad. Het leek de gastheer wel een leuk idee om de avond te openen met een nummer van INXS. Of we dat zouden willen draaien, want het zit niet in ons repertoire? Nou ja, met de huidige Youtube, Spotify en MP3 oplossingen is vrijwel aan elk nummer te komen dus dat moet lukken. Ook al zijn we muzikanten en geen deejay's.
De vraag kwam precies een week geleden. Met nog één avondje repeteren te gaan dachten we: waarom niet gewoon zelf spelen? Dat gaan we vanavond dus doen. Misschien niet optimaal voorbereid, maar dan toch in ieder geval verrassend. En, we hebben er weer een nummer bij in het repertoire. Dat gaan we binnenkort sowieso rigoureus opschonen. Ten eerste hebben we echt te veel nummers om ze allemaal te kunnen blijven spelen en ten tweede zijn er geen multomappen te vinden die dik genoeg zijn om alle muziek te bevatten.
Jaja, wij weten ook wel hoe handig het is om een iPad te gebruiken en dat daar van die handige houders voor zijn voor aan een microfoonstandaard. Maar ga er maar aan staan om de hele handel over te zetten. Wij besteden onze vrije tijd dan toch liever aan het spelen van muziek dan aan het scannen daarvan. We zouden de nummers natuurlijk ook over twee of drie mappen kunnen verdelen, maar dan sleep je op enig moment een halve bibliotheek met je mee. En we hebben al genoeg mee te zeulen bij onze optredens. Iedereen die zich al eens kapot geschrokken is als we onze spullen binnen kwamen sjouwen (en dat zijn inmiddels heel wat mensen) weet waar ik het over heb. Toch uit het hoofd spelen dan maar? Dacht het voorlopig niet.

Geen opmerkingen: