zaterdag 28 september 2013

Voor het eerst in de Til


Onze percussionist komt uit Giessenburg en de gitarist uit Hardinxveld. Dan is het best vreemd wanneer je als band nog nooit in De Til hebt gespeeld. Een beetje Alblasserwaarder weet dat. Zeker als je bedenkt dat onze spullen pakweg drie koprollen van De Til vandaan staan opgeslagen. Gisteren waren we er dus voor het eerst. Best een leuke speellocatie. We speelden tijdens een privé (bruilofts)feestje in een niet te groot, maar wel gezellig zaaltje. Er worden kennelijk nogal wat bruiloften gehouden daar, te oordelen aan de gigantische fotocollages aan de wanden.Nu zijn wij natuurlijk ook geen echte bruiloftsband, dus dat verklaart wellicht ook waarom we daar nog niet eerder speelden.
Meteen maar even een blik in de grote zaal geworpen om te kijken of de locatie wat zou kunnen zijn voor ons 10-jarig jublileumoptreden. We waren er toch. Is in ieder geval dus wel lekker dichtbij. Denken we nog even over na.
Dit was ons eerste optreden na een lange vakantieperiode. We moesten er dus wel weer even inkomen. De vingers waren nog wat stram en de stemmen nog wat roestig. Gelukkig konden we de avond invullen als achtergrondband om de mensen de gelegenheid te geven om lekker bij te praten. Dat bood ons mooi de kans om rustig op gang te komen en weer eens wat rustige nummers te spelen, die we gewoonlijk nog wel eens willen overslaan. Weten we in ieder geval ook waar we maandag tijdens de repetities onze aandacht nog eens extra op moeten richten.

Geen opmerkingen: