zaterdag 31 januari 2009

Doen we niet meer


Gisteren gespeeld tijdens een behoorlijk groots opgezet feest.
We hadden er zin in. Allemaal een snipperdag genomen om weer eens lekker muziek te maken. Maar het liep allemaal ff anders dan we dachten.

We hebben niet gespeeld over onze eigen spullen. Dat wisten we van tevoren. Dat hoeft ook geen probleem te zijn. Maar dat was het wel! De "hele" soundcheck is besteed aan het achterhalen van technische mankementen. Inspelen of zingen was er niet bij. Na de "check-up" toch maar een set gedaan, want de tijd begon te dringen. Tijdens deze set vielen beurtelings gitaren en microfoons uit. Alle kabels vervangen. Microfoons vervangen. Batterijen gecontroleerd. Stem volledig stukgezongen in een poging er nog wat van te maken. Oorzaak: een defecte multikabel.

Tegen het eind van de eerste set (bijna 2 uur later dus) leek het lek boven water te zijn. Geen tijd voor 2e soundcheck. Maar de problemen waren nog niet voorbij. In de volgende set viel de monitor regelmatig weg en vielen er weer 2 microfoons uit.

Mandoline niet gebruikt, om mogelijkheid van defecte schakelaar uit te sluiten. Elkaars leadpartijen halverwege nummers over moeten nemen, afhankelijk van wie er geluid op z'n microfoon had of niet.

Wat een ellende! Dit doen we dus nooit meer. Zingen zit er de komende dagen voorlopig niet in. Zelfs praten doet zeer. En we hadden er nog wel zo'n zin in... Hoe zei Elton John dat ook al weer? "Sorry seems to be...."

Geen opmerkingen: